Η Όμορφη πόλη-Καλοκαιρινή γιορτή

 Στις  15 του Ιούνη έκλεισε μια ακόμη χρονιά. Μια χρονιά με δυσκολίες αλλά και με χαρές. Τελικά ευτυχήσαμε να ανταμώσουμε διά ζώσης αυτή τη φορά όπως παλιότερα. Και να τραγουδήσουμε.

Άλλη μία έκτη μας αποχαιρέτησε. Ξετυλίγοντας τα ταλέντα της και τραγουδώντας τη Μυρτιά Του Θεοδωράκη. Όλη η γιορτή ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο συνθέτη. Και τα τραγούδια επιλεγμένα έτσι ώστε να ταιριάξουν και στον τίτλο της γιορτής που ήταν «όμορφη πόλη». Γιατί τελικά το ζητούμενο είναι αυτό, όσο κι αν μοιάζει ουτοπία με όσα διαδραματίζονται γύρω μας. Μια όμορφη πόλη, μια κοινωνία δίκαιη και με ίσες ευκαιρίες γι όλους. Τα παιδιά γι’ αυτό τραγούδησαν προχτές. Κάτι σαν επίκληση στο ωραίο και το δυνατό. Στο όχι και τόσο ανέφικτο όνειρο του να συνδυάσουμε μια όμορφη ζωή και παράλληλα μια ζωή βασισμένη σε κανόνες. Μήπως και το σχολείο αυτό δε διεκδικεί; Να γίνει η μικρογραφία μιας όμορφης πόλης που μεγαλώνοντας θα εξαπλωθεί και στις πραγματικές πόλεις. Αυτές τις πολυάσχολες ,τις θορυβώδεις.

Η γιορτή έκλεισε με  το Ζορμπά όπου τα παιδιά χόρεψαν καταπληκτικά, με την επίδοση των αναμνηστικών και των τίτλων και με το βιντεάκι των αναμνήσεων που έχει γίνει παράδοση πια και πάντα συγκινεί, ειδικά τους ενδιαφερόμενους γονείς και παιδιά της ΣΤ που αποχαιρετούν για πάντα την πρώτη νιότη κι επιχειρούν μια βουτιά στα νέα βαθιά νερά της επόμενης βαθμίδας εκπαίδευσης. Έτσι είναι όμως. Μια όμορφη πόλη οφείλει να παραμένει όμορφη και δεκτική και να αποχαιρετά με αγάπη τα μέλη της που «μεταναστεύουν» σε μια άλλη με σκοπό να την κάνει κι εκείνη όμορφη. Καλό καλοκαίρι σε όλους μας και καλή συνέχεια στα παιδιά μας στο νέο τους ακαδημαϊκό βήμα. Ραντεβού το Σεπτέμβρη με νέους κατοίκους!