Συνάντηση του Δημάρχου με τους Μαθητές της ΣΤ’ Τάξης για Θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας

Σήμερα, ο Δήμαρχος μαζί με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης συνήλθαν για μία σημαντική συνάντηση που αφορούσε θέματα που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων και των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας .

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους σχετικά με τα θέματα αυτά, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην κοινότητα. Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον συγκεκριμένο δήμο, ρωτώντας τον Δήμαρχο γιατί δεν υπάρχει σύστημα ανακύκλωσης στην περιοχή. Αυτή η παρατήρηση και η ερώτησή τους αποτελούν ένα σημαντικό μήνυμα για την ανάγκη υιοθέτησης πιο βιώσιμων πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων και της περιβαλλοντικής προστασίας στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Επιπλέον, παρουσίασε κάποια από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εξήγησε τις αρμοδιότητές τους. Επίσης, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το πώς διαχειρίζονται τα απορρίμματα στον Δήμο Ερυμάνθου.

Μια σημαντική πληροφορία που δόθηκε είναι ότι συλλέγονται περίπου 2,500 τόνοι απορριμμάτων στην περιοχή του δήμου. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο Δήμος έχει έρθει σε συμφωνία με μια ιδιωτική επιχείρηση προκειμένου να τοποθετηθεί ένας κάδος ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων μπροστά στο Δημαρχείο. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα επέκτασης της ανακύκλωσης και σε άλλα υλικά, όπως χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του για την ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών και δεσμεύτηκε να λάβει υπόψη τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της δημοτικής πολιτικής.

Η συνάντηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ενεργό συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση της κοινωνίας και την επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων.