Ημέρα Περιβάλλοντος

Μαζί για το δάσος(Ζω καλά; Ζεις καλύτερα!)

Το δάσος μιλάει; Φυσικά. Και τι μας λέει; Ακούμε τα λόγια του ανέμου να λένε «δροσιά», το τραγούδι των πουλιών να μας ξυπνά, το θρόισμα των φύλλων να μας νανουρίζει. Τα δώρα του μας απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό. Είναι τόσα πολλά, αμέτρητα θα λέγαμε. Μας έβαλαν σε διαδικασία να υπολογίσουμε πόσα πολλά παίρνουμε από αυτό και πόσα ελάχιστα, αλλά απαραίτητα πρέπει να του δίνουμε.

Η επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία για μελέτη από κοντά, τα βιβλία που μας δώρισαν κι αφορούν το δάσος και τη ζωή τους, οι σελιδοδείκτες που φτιάξαμε, η παρουσίαση της αφίσας, τα παιχνίδια που παίξαμε, οι εθελοντές πυροσβέστες που μας είπαν τόσα πράγματα, είναι μερικά μόνο πράγματα που σκεφτήκαμε σαν ανταπόδοση στην ζωή που μας παρέχει.

Αφού λοιπόν κατανοήσαμε πόσο απαραίτητη είναι η διατήρηση της ζωής του δάσους, σκεφτήκαμε ένα σύνθημα που μοιάζει σαν να το ζητάει το ίδιο το δάσος: «Ζω καλά; Ζεις καλύτερα!». Αυτή είναι μια απλή αλήθεια. Το δάσος, το δέντρο ,το φυτό δεν είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία και συμπληρώματα του τοπίου που ότι ώρα θέλουμε τα σβήνουμε. Είναι κομμάτι μας, τμήμα της ζωής μας. Οι πνεύμονές μας επικοινωνούν μαζί τους σαν μέσα από αόρατους σωλήνες και ρουφάνε το οξυγόνο τους που τόσο απαραίτητο είναι για την αναπνοή μας.

Άρα λοιπόν αποδεχόμαστε το δάσος όπως αποδεχόμαστε τους φίλους μας, το διατηρούμε ζωντανό σαν κομμάτι του οργανισμού μας, γιατί είναι.

Ας ζήσει λοιπόν αυτό καλά και εμείς καλύτερα.Και αυτό δεν είναι παραμύθια, παρά η αλήθεια.