10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού “Η κίνηση δίνει ζωή”

    Επίσκεψη στον Ν.Ο.Π. Επαφή με  αθλήματα της θάλασσας.

20230928145317662_page-0001-scaled.jpg

Στα πλαίσια της αθλητικής ημέρας, την Παρασκευή,  στις  29/9/2023,  επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π. που βρίσκονται στο Νότιο πάρκο της Πάτρας.

Τα παιδιά, αφού απόλαυσαν το κολατσιό τους στη φιλόξενη τραπεζαρία με θέα το γήπεδο του πόλο, παρακολούθησαν τις κολυμβήτριες σε διάφορα στυλ κολύμβησης παρατηρώντας από πολύ κοντά τις κινήσεις τους. Έδειχναν ενθουσιασμένα να βλέπουν έναν άνθρωπο να χάνεται κάτω από το νερό στην άκρη της πισίνας και να εμφανίζεται λίγο μετά στην άλλη άκρη! Ενημερώθηκαν από εθελοντή του Ε.Ε. Σταυρού για διάφορα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και την πρόληψη στη θάλασσα.

Δοκίμασαν με αθλητές τις τεχνικές της ιστιοσανίδας και της κωπηλασίας καθώς στο γυμναστήριο του συλλόγου έκαναν άσκηση όμοια με αυτήν όταν τραβάς κουπί στην δίκοπο λέμβο. Κατάλαβαν φυσικά τις δυσκολίες που έχουν τα αθλήματα της θάλασσας, λίγο παραπάνω από εκείνα της ξηράς αφού χρειάζεται να αντιμετωπίσεις απρόοπτα καιρικά φαινόμενα και βέβαια την αντίσταση του νερού.

Τέλος επισκέφτηκαν τη σάλα με τις προθήκες όπου εκθέτονται τα δεκάδες τρόπαια που έχει κερδίσει ο σύλλογος από το μακρινό 1929 !

Κατόπιν έκανα μια μικρή ανάπαυλα μέσα στο σκιερό πάρκο και μετά επιβιβαστήκαμε για το δρομολόγιο της επιστροφής.

Πολλά παιδιά εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να ασχοληθούν με την κολύμβηση, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό για όλους, μια και η χώρα μας εκτός από βουνά περιτριγυρίζεται από θάλασσα και οφείλουμε να περάσουμε την νοοτροπία της αγάπης για το υγρό στοιχείο. Είναι απαραίτητη η εξοικείωση με το νερό τόσο για την υγεία μας, όσο και για την ευεξία μας.

Αξίζει να δοκιμάσουν!

Το νερό είναι μέσα μας άλλωστε αλλά κι αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι από την έκταση της πατρίδα μας.