Δράση Let’s do it Greece . Γίνομαι μια μέρα εθελοντής

Είναι υπέροχο που το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση καθαρισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας στο δασάκι του Κέντρου Υγείας και στον λόφο του Προφήτη Ηλία την Κυριακή 14 Απριλίου. Συμμετείχαν επίσης μαζί μας τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας και τα εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών Αγίου Αθανασίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλανδρίτσας. Αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Let’s do it Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθαρίζοντας και φροντίζοντας τα δάση και τους χώρους πρασίνου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Είναι ενδιαφέρον που κατά την καθαριότητα του δασακίου γύρω από το Κέντρο Υγείας παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα σκουπίδια προέρχονταν από τους επισκέπτες του Κέντρου, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού, μάσκες, συσκευασίες μιας χρήσης καφέ και παλιά ρούχα και παπούτσια. Αντίθετα, στο δασάκι που βρίσκεται στην περιοχή του Προφήτη Ηλία δεν υπήρχε ίχνος σκουπιδιού, πιθανώς επειδή δεν έχει συχνούς επισκέπτες που να αφήνουν το αποτύπωμά τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του ΚΥΧ για την πρόσκλησή τους να συμμετέχουμε στη δράση καθαρισμού, καθώς και τους υπόλοιπους φορείς που συνεργάστηκαν και προσέφεραν τη στήριξή τους. Επίσης, ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών/τριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη συνεργασία τους, καθώς και τον κ. Λαλιώτη Παναγιώτη για τη βοήθειά του στη μετακίνηση των μαθητών/τριών μας.

Η συνεργασία ανάμεσα σε διάφορους οργανισμούς και ομάδες κοινότητας είναι κρίσιμη για τη διατήρηση και προστασία των δασών μας. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να αφιερώνουν τον χρόνο τους και την ενέργειά τους για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία της φύσης. Οι εθελοντικές δράσεις όπως αυτή αποδεικνύουν πώς η συλλογική προσπάθεια μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια και ευχαριστούμε για την αφοσίωσή τους!