Δράση για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της φροντίδας των ζώων. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος αποφασίσαμε να εστιάσουμε στη σίτιση και τη φροντίδα των πουλιών στο προαύλιο του σχολείου.

Με τη συμμετοχή των μαθητών, πραγματοποιήθηκε η κατασκευή ταίστρων, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν φέρει από το σπίτι τους. Τα τενεκεδένια κουτιά του καφέ, τα κουτιά από χυμό, οι φελλοί και οι γλωσσοπίεστρες μετατράπηκαν σε λειτουργικές ταΐστρες που τώρα διακοσμούν το προαύλιο του σχολείου μας.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη φροντίδα των ζώων και τη σημασία της προστασίας τους. Ταυτόχρονα, συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης υλικών και της προώθησης βιώσιμων πρακτικών.

Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή και τη δέσμευση των μαθητών μας σε αυτήν την πρωτοβουλία και ελπίζουμε ότι αυτή η εμπειρία θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να φροντίζουν το περιβάλλον και τα ζώα με σεβασμό και αγάπη.