Η Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου: Ένα Μαγικό Ταξίδι στον Κόσμο της Φαντασίας

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, ο χώρος του σχολείου μας γεμίζει με τη μαγεία των λέξεων και της φαντασίας, για να γιορτάσουμε την Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου. Μια δράση μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλης σημασίας, αφιερωμένη στη λογοτεχνία και το βιβλίο, αναδεικνύει την ομορφιά της παιδικής φαντασίας και τη σπουδαιότητα της ανάγνωσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ανεβαίνουν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν τα δικά τους ποιήματα, τραγούδια και δραματοποιήσεις, εμπνευσμένα από τα αγαπημένα τους βιβλία της συγγραφέα κας Σοφίας Μαντουβάλου. Με φαντασία και δημιουργικότητα, μας ταξιδεύουν σε μοναδικούς κόσμους, όπου οι ήρωες ζωντανεύουν και οι ιστορίες γίνονται πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, ακούμε με αναμμένη περιέργεια την αφήγηση του παραμυθιού με τίτλο: «Η κόρη και το λιοντάρι» των αδελφών Γκριμ από τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Τούλιο, ένα παραμύθι γεμάτο με περιπέτειες και μαγεία. Η μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν την αφήγηση, από την εκπαιδευτικό Σοφία Κουφού, προσθέτουν ακόμα περισσότερη μαγεία σε αυτήν την αξέχαστη εμπειρία.

Την εκδήλωση παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον οι γονείς των μαθητών μας, καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου, δίνοντας μας την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη στιγμή  όλοι μαζί.

Η Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας γίνεται ο χώρος αυτής της μαγικής εμπειρίας, ενώ η ώρα 10:00 π.μ. – 11:30 π.μ. είναι γεμάτη από χαρά, δημιουργικότητα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

 Με έναν χαρούμενο χορό και τραγούδι, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης  αποχαιρετούν την όμορφη γιορτή με το τραγούδι “Έλα να διαλέξεις στο δωμάτιο με τις λέξεις“. Οι στίχοι, που ανήκουν στον Δημήτρη Τούλιο και η μελοποίηση στην Σοφία Κουφού, γεμίζουν τις καρδιές μας με χαρά και ενθουσιασμό.Με κάθε νότα και κάθε λέξη, οι μικροί μας φίλοι μας υπενθυμίζουν τη μαγεία των βιβλίων και τη δύναμη των λέξεων.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της λογοτεχνίας, και τώρα φεύγουμε με πλούσιες εμπειρίες και ανανεωμένη αγάπη για το διάβασμα και το βιβλίο.

Σας ευχαριστούμε όλους για αυτήν την υπέροχη εμπειρία και ανυπομονούμε να την ξαναζήσουμε σύντομα! Ας ανοίξουμε μαζί τις σελίδες της φαντασίας και ας αφήσουμε τα βιβλία να μας οδηγήσουν σε μοναδικές περιπέτειες και νέες γνώσεις!