Έμπνευση και Αειφορία στον Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων

Μια μέρα γεμάτη δημιουργία, παιχνίδι, και σημαντικά μαθήματα αειφορίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Γ΄ και Δ΄  τάξεων.

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου οι μικροί μας φίλοι επισκέφτηκαν τον ενθουσιώδη Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα. Μέσα από μια πολύτιμη εμπειρία, βιώσαμε την αξία της ανακύκλωσης και της δημιουργίας με βιώσιμο τρόπο.

Με στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας και της εκπαίδευσης για την αειφορία, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συμμετείχαν στο εργαστήριο “Κατασκευής – Διακόσμησης καρναβαλικού καπέλου”. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως υφάσματα, κουμπιά, κορδέλες, καλαμάκια και τούλι, δημιούργησαν μοναδικά καπέλα με φαντασία και ενθουσιασμό.

Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε μια πραγματική περιπέτεια για τους μικρούς μας φίλους. Τους έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους, να μάθουν για τη σημασία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν κατασκευές που εκφράζουν τη φαντασία τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον καρναβαλικό οργανισμό (ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας) και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας  για την επίσημη συνεργασία και την ανεκτίμητη συμβολή τους σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.