Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να συγκεντρωθεί καλύτερα στην τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς τις δύσκολες μέρες της καραντίνας, καλείστε να αντιμετωπίσετε και αυτή την πρόκληση, αφού η εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να συνεχιστεί μέσω της τεχνολογίας.Η εξ’ αποστάσεως μάθηση μπήκε στη ζωή μας και χρειάζεται να δούμε πώς θα «στρώσουμε» τα παιδιά μας στο διάβασμα, ώστε να κάνουν το μάθημά τους σωστά.

Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι τα online μαθήματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μαθήματα που κάνουμε στις αίθουσες του σχολείου μας και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό στο μάθημα, στους δασκάλους και στους συμμαθητές μας!

Πριν και κατά τη διάρκεια του τηλεμαθήματος:

1. Κάθομαι όμορφα στην καρέκλα μου, όπως κάθομαι στο θρανίο μου. Ντύνομαι όπως θα πήγαινα στο σχολείο, όχι με πυζάμες.

2. Βάζω τον υπολογιστή ή το τάμπλετ ή το κινητό  σε ένα γραφείο ή τραπέζι σε δωμάτιο που δεν θα αποσπάται η προσοχή μου από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Απομακρύνω τα παιχνίδια. Χρειάζεται να υπάρχει απόλυτη ησυχία. Για να έχω καλύτερο σήμα φροντίζω η συσκευή μου(Η/Υ) να είναι κοντά στο ρούτερ.

3. Έχω κοντά μου τη σχολική τσάντα με όλα τα βιβλία και τα τετράδιά μου.

4. Μπορώ να έχω κοντά μου κάτι να πίνω νεράκι ή χυμό. Τουαλέτα στα διαλείμματα.

5. Μπαίνω στη διαδικτυακή τάξη στην ώρα μου, ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ,ΟΥΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, γιατί η αίθουσα  κλειδώνει. Δεν ξεχνώ να γράψω το όνομά μου, όταν συνδεθώ.

6. Όταν ξεκινάμε το μάθημα, αφήνω την κάμερα ανοιχτή και  κλείνω τα πάντα στον υπολογιστή, οπωσδήποτε το μικρόφωνο.

7. Σηκώνω το χέρι μου και περιμένω τον/την δάσκαλο/δασκάλα να μού πει πότε θα μιλήσω. Όταν ακούσω το όνομά μου, ανοίγω το μικρόφωνο και μιλάω αργά, καθαρά και δυνατά. Μόλις τελειώσω, ξανακλείνω το μικρόφωνο.

8. Δεν μιλάω με τους γονείς μου ή τα αδέρφια μου την ώρα του μαθήματος, εκτός εάν χρειάζεται να ζητήσω βοήθεια.

Εάν κάποιος γονέας αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δυσκολία, καλό είναι να μας ενημερώσει για να τον βοηθήσουμε.