“Από τον Λουί στον Παστέρ: Το Μεγάλο Άλμα στην Επιστήμη”

Την Τρίτη 5 Μαρτίου οι Δ΄ και Ε΄  τάξεις του σχολείου μας με αφορμή την υλοποίηση του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Επιστήμη και Υγεία συμβάλλουν στην Αειφορία» επισκέφτηκαν το ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχαν στην Περιοδική Έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Λουί Παστέρ. Υπήρχε μια παρουσίαση εκθεμάτων που σχετίζονταν με τη ζωή και το έργο του Λουί Παστέρ, όπως αναπαραστάσεις των πειραμάτων του, φωτογραφίες και αντικείμενα που τον αφορούσαν.

Στη συνέχεια, οι δραστηριότητες βοήθησαν να εξερευνήσουν θέματα της μικροβιολογίας και της χημείας με ενδιαφέρον και διασκέδαση. Ενώ, στον χώρο ειδικοί στον τομέα της επιστήμης μίλησαν για τη σημασία του έργου του Λουί Παστέρ και τις επιδράσεις των ανακαλύψεών του στη σύγχρονη κοινωνία. Να τι έγραψαν τα παιδιά για τις εντυπώσεις τους από την έκθεση:

“Μάθαμε ότι ο Λουί  Παστέρ ήταν Γάλλος χημικός που έγινε διάσημος για τις ανακαλύψεις του στην μικροβιολογία, έτσι  ώστε να αποκαλεστεί “Πατέρας της Μικροβιολογίας “.

Με τα πειράματά του ανακάλυψε ότι οι ασθένειες προκαλούνται από μικροοργανισμούς , από τα μικρόβια και ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο  εμβόλιο για  τη λύσσα, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο.

Ανακάλυψε , επίσης, τον τρόπο  για να αποτρέπεται το ξίνισμα του γάλακτος και του κρασιού, για αυτό και   η αυτή διαδικασία πήρε το όνομα του και ονομάζεται παστερίωση”.

Κατόπιν, πήγαμε στο πάρκο της Ειρήνης όπου διασκεδάσαμε παίζοντας ποδόσφαιρο και χορεύοντας.