Προετοιμασία για το Παζάρι της Φλόγας με κατασκευές από Ανακυκλώσιμα Υλικά: Ένα Βήμα Προς την Αειφορία με τη Βοήθεια των Γονέων και Κηδεμόνων

Η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα είναι πάντα ξεχωριστή και γεμάτη ενέργεια. Φέτος, όμως, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην προετοιμασία μας, με κατασκευές που χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία για ένα παζάρι που θα στηρίξει το έργο της ΦΛΟΓΑΣ, του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Σε κάθε βήμα της προετοιμασίας μας, η συνεργασία με τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας αποτελεί τον πυρήνα της δράσης μας. Με την ενεργή τους συμμετοχή, δίνουν ώθηση στην προσπάθειά μας για δημιουργία με ανακυκλώσιμα υλικά και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία της ΦΛΟΓΑΣ.Χρησιμοποιούμε χαρτοκιβώτια, πλαστικά μπουκάλια και πλαστικά δοχεία απορρυπαντικών, χάρτινα ρολά τουαλέτας και κουζίνας,γυάλινα βάζα από μέλι,παλιά υφάσματα,κάλτσες,κορδέλες και κουμπιά.Ακόμα φυσικά υλικά όπως κουκουνάρες,κορμούς δέντρων,σπάγγο και άνθη καστανιάς.Καθώς δημιουργούμε κατασκευές, τα παιδιά μας μαθαίνουν όχι μόνο πώς να δημιουργούν χρήσιμα αντικείμενα με την επαναχρησιμοποίηση υλικών, αλλά και πώς η συνεργασία μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργική διαδικασία η οποία κορυφώνεται στο παζάρι της ΦΛΟΓΑΣ, όπου οι κατασκευές μας προσφέρονται προς πώληση για την υποστήριξη του συλλόγου και των παιδιών που παλεύουν με τη νεοπλασματική ασθένεια.

Με τη βοήθεια των γονέων και κηδεμόνων, δεν αποτελούμε μόνο παράδειγμα αειφορίας, αλλά και κοινότητα που συνεργάζεται για το κοινό καλό. Ενθαρρύνουμε και άλλους να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ανακύκλωσης και της δημιουργίας με βάση την αειφορία.

Έτσι, διανύουμε μια σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργία, μάθηση και συνείδηση για το περιβάλλον. Με αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διαφορά.