25η Μαρτίου 1821

Αγαπητά μου παιδιά ας μην ξεχνάμε πως η σημερινή ημέρα  είναι σημαντική για την πατρίδα μας και για όλους τους Έλληνες. Είναι μια ευλογημένη και δοξασμένη επέτειος μια διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική. Στη λέξη  Ευαγγελισμός (καλή, χαρούμενη είδηση) η Παναγία μαθαίνει από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ πως θα γεννήσει τον Υιό του Θεού.

 Όμοια και οι Έλληνες με το ξεκίνημα της επανάστασης ελπίζουν στη λευτεριά τους. Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης με τη φράση του «Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ» εννοεί πως η απελευθέρωση της πατρίδας είναι έργο τόσο της ατομικής, όσο και της συλλογικής προσπάθειας των Ελλήνων. Το διαχρονικό μήνυμα που στέλνει ο Μακρυγιάννης είναι πως μέσα από τη συνεργασία δημιουργούνται και προοδεύουν οι κοινωνίες και τα άτομα που τις αποτελούν.

Μπορεί η πατρίδα μας να περνάει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά πιστέψτε με δεν είναι η πρώτη φορά… Πολλές φορές στο παρελθόν οι Έλληνες δώσαμε μάχες που φαινόταν χαμένες και όμως τις κερδίσαμε. Έτσι θα κερδίσουμε και τη μάχη που δίνουμε σήμερα όλοι από τα σπίτια μας. Έτσι όπως κέρδισαν και τον αγώνα που έδωσαν το 1821 οι προγονοί μας απέναντι στην ισχυρή οθωμανική αυτοκρατορία.

Χρόνια Πολλά!

Η Διευθύντρια

Σοφία Πασχαλίδου

Περιγραφή: d:\Users\User\Desktop\1901e271w2_o475950392r530888_935190238_n_1.jpg