Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Το όμορφο ταξίδι ξεκίνησε νωρίς το πρωί για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019  με τη συνοδεία των δασκάλων τους, Παρασκευής Αράπη, Αλεξάνδρας Κεραμίδα και Σοφίας Πασχαλίδου. Η επίσκεψη συνδέθηκε με το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Ιστορίας που διδάσκονται οι μαθητές τη φετινή χρονιά.

Πρώτα επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Καλλιθέα. Εκεί περιηγηθήκαμε στα κτήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης  και το Ενεργειακό Στέγαστρο όπου θαυμάσαμε τη θέα της Αθήνας. Μαγευτήκαμε από το κανάλι με το θαλασσινό νερό και τα σιντριβάνια που χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής του Μ. Χατζηδάκη. Υποσχεθήκαμε να βρεθούμε ξανά και να γνωρίσουμε  το Πάρκο, την Αίθουσα της Λυρικής Σκηνής, τον Φάρο και τη Βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια,  καθώς οδηγούμαστε προς την πύλη εισόδου της Βουλής των Ελλήνων στο Σύνταγμα, είχαμε την τύχη να δούμε την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αργότερα, κατά την ξενάγησή μας στον χώρο της Βουλής, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κτηρίου και τη χρησιμότητά του και πώς συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η ξενάγησή μας συνεχίστηκε στην Περίφημη Αίθουσα της Ολομέλειας, καθίσαμε στα έδρανα και μάθαμε για τον τρόπο λειτουργίας των συνεδριάσεων και τους κανονισμούς. Τέλος  επισκεφτήκαμε την Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην οποία αυτή την εποχή υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ο Ρήγας και η επανάσταση» με την ευκαιρία συμπλήρωσης  220 ετών από το θάνατό του εθνικού μας ήρωα, ποιητή, στοχαστή και επαναστάτη.

Το ταξίδι μας τελείωσε το βραδάκι έχοντας πλημμυρισμένες τις καρδιές μας από τα όμορφα και σπουδαία που γνωρίσαμε!