Ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Την Τρίτη 16 Απριλίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία. Αρχικά, επισκεφθήκαμε το ανοικτό θέατρο Φλόκα, όπου παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τον χώρο, την παράσταση, τους ηθοποιούς και τα διαχρονικά μηνύματα του έργου.

Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί οι μαθητές της Α’, της Β’ και της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης γνώρισαν τον χώρο με τη βοήθεια ξεναγού. Μικροί και μεγάλοι θαύμασαν από κοντά τόσο τα αρχαία μνημεία, όσο και τις ομορφιές της φύσης αυτή την εποχή. Τέλος, συναντηθήκαμε όλες οι τάξεις μαζί στο Στάδιο, όπου διασκεδάσαμε δοκιμάζοντας τις αντοχές μας στο τρέξιμο!

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε στην παραλία της Κουρούτας, όπου φάγαμε, παίξαμε και χαλαρώσαμε κοντά στη θάλασσα. Κατόπιν, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.