Στον Αστερισμό του Καρκίνου

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η Ε’ και η ΣΤ’ στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο που διοργάνωσε η Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας κ. Άρτεμη Παπακωνσταντινοπούλου της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» έκαναν ένα μάθημα διαφορετικό. Ένα μάθημα γύρω από τη ζωή και τη μάστιγα της εποχής που μας ταλανίζει: Τον Καρκίνο.

Μιλήσαμε γι’ αυτόν, ανταλλάξαμε απόψεις, σκεφτήκαμε τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψή του. Και προβληματιστήκαμε στο τι μπορούμε να κάνουμε από δω και στο εξής ώστε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συγγενείς μας, ώστε κάτι ν’ αλλάξει στον τρόπο της ζωής και της διατροφής μας, για να επιδιώξουμε μια καλύτερη υγεία. Κι αυτό να το διαφημίζουμε όπου μπορούμε.

Ύστερα μας περίμεναν μπαλόνια γεμάτα με ήλιο! Από εκείνα που δεν κρατιούνται στη γη. Και βάψαμε το σηματάκι πένθους που είχαν επάνω τους με το αγαπημένο μας χρώμα. Και την τελευταία ώρα ήρθαν μικρή ομάδα από τους διοργανωτές και συμφωνήσαμε  πως το καλύτερο για όλους μας είναι η πρόληψη.

Ύστερα στο προαύλιο ο καθένας μας άφησε από το χέρι του το μπαλόνι του να πάει ψηλά,(ενώ ακουγόταν η μουσική για τους χαρταετούς του Μίκη Θεοδωράκη) κάτι σαν να στέλναμε όλοι μαζί τις ευχές μας και τις παρακλήσεις μας στο Θεό, να βοηθάει πάντα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας.

Κοιτάζοντας τα μπαλόνια να απομακρύνονται, άσπρα μικρά αστράκια, νιώσαμε  μια  συγκίνηση που δεν την περιμέναμε! Αν και μεσημέρι, αυτά ήδη σχημάτιζαν στο γαλάζιο ουρανό έναν μεσημεριανό αστερισμό, φτιαγμένο  από μας, έναν άλλο «αστερισμό του  Καρκίνου». Μας φάνηκε μάλιστα πως μας έγνεφε, μεταφέροντας  τόσες ευχές, όσα είναι και τα πολύχρωμα όνειρα που κάνουν τα παιδιά.

Καλό ταξίδι εκεί ψηλά!