Γιορτή λήξης

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου ήταν η μεγάλη μέρα! Ήταν η μέρα της γιορτής λήξης. Το φετινό θέμα της γιορτής ήταν η αγάπη. Και ήταν πραγματικά μεγάλη η χαρά μας, γιατί μαζί μας βρέθηκαν και τα παιδιά της Κιβωτού Αγάπης με τους συνοδούς τους. Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό – καλωσόρισμα από τη διευθύντρια του σχολείου μας και στη συνέχεια τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας έδωσαν το κέφι, τον ρυθμό και το ταξίδι σε μέρη ξωτικά!

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές  της Α΄ τάξης  και με την πολύτιμη βοήθεια των μαθητών  της ΣΤ΄ τάξης  τραγούδησαν ένα καλοκαιρινό τραγούδι σε στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα, που δε θα παλιώσει ποτέ, το οποίο μας γεμίζει ταυτόχρονα με κέφι και νοσταλγία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στη συνέχεια οι μαθητές  της  Β’ τάξης ζωντάνεψαν τα περίφημα “Τα καβουράκια” του Βασίλη Τσιτσάνη και το ερμήνευσαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης ερμήνευσαν  το τραγούδι “Εγώ και εσύ μαζί” σε μουσική και στίχους του Ράντι Νιούμαν από την ταινία Toy Story. Οι στίχοι τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχεις φιλαράκια στην ζωή σου.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης ζωντάνεψαν το “Μάτια βουρκωμένα”, ένα εξαιρετικό τραγούδι σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, τονίζοντας την αξία που έχει στη ζωή μας να μοιραζόμαστε τις χαρές, τις λύπες και τα προβλήματά μας με την οικογένεια, με τους φίλους, με τους συμμαθητές μας.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης  παρουσίασαν έναν απέραντο  κόσμο, που παρομοιάζεται με μικρή πολιτεία, όπου όλοι οι άνθρωποι από όλα τα μέρη, είναι ενωμένοι και γίνονται σύμμαχοι στην πάλη για ένα λαμπρότερο μέλλον με κύριο στόχο την πλήρη κατάκτηση της δημοκρατίας και τη διατήρησή της. Τότε η ζωή είναι γιορτή όπου κυριαρχεί το αίσθημα της ευφορίας, της αισιοδοξίας και της αγάπης.

Οι μαθητές της ΣΤ’ ζωντανεύουν τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ερμηνεύοντας “Πού πας χωρίς αγάπη”, απ ’τη γνωστή ταινία σε στίχους του Κώστα Πρετεντέρη και μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η αυλαία έπεσε με όλες τις τάξεις να τραγουδούν “Άνθρωπε αγάπα” στέλνοντας το μήνυμα  της ζωής, της βοήθειας, της κατανόησης, της αλληλεγγύης, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, προσφέροντας  σε όλους «μια καρδιά».

Τέλος , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μέσω του Προέδρου του, έδωσε κι αυτός τις ευχές του προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που θα τους θυμίζουν για πάντα τα γλυκά μαθητικά χρόνια που έζησαν στο σχολείο μας και ευχαρίστησε όλους τους γονείς για τη συνεργασία τους, αλλά και τους δασκάλους για την προσφορά τους. Ακόμα ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας βράβευσε τους μαθητές της Α, Β΄ και Δ΄ τάξης για τη συμμετοχή τους στη δράση “Let’s do it for Greece”.

Μετά το τέλος της γιορτής και για να κλείσει γλυκά η σχολική χρονιά, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πρόσφερε σε όλα τα παιδιά και τους μεγάλους παγωτό και μία κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο.

Ευχαριστούμε, επίσης, τις μαμάδες που πρόσφεραν γλυκά και αλμυρά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!