Μαγειρείο στο σχολείο

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δράση “Μαγειρείο στο σχολείο”. Πρόκειται για μια ζωντανή επίδειξη μαγειρικής και γευσιγνωσίας που αποτελεί μέρος του έργου “Δράσεις προβολής και εκπαιδευτικά μέτρα του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία” που υλοποιείται στο σχολείο μας.

Στόχος της δράσης ήταν να παρουσιαστούν δημιουργικά πιάτα που θα προσελκύσουν τα παιδιά στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, γάλακτος και δημητριακών αλλά και στην αποφυγή της ζάχαρης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν από δύο μάγειρες συνταγές παρασκευής γευμάτων βασισμένες σε φρούτα, γάλα, μέλι, δημητριακά και ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, οι μάγειρες ετοίμασαν για τα παιδιά ρυζόγαλο, στο οποίο αντικατέστησαν τη ζάχαρη με το μέλι, δείχνοντάς μας έτσι έναν πιο υγιεινό τρόπο παρασκευής αυτού του γεύματος. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός μαθητή ετοίμασαν και πρόσφεραν σε όλους κρέπες με βρώμη, μέλι και πορτοκάλι. Στο τέλος όλοι οι μαθητές δοκίμασαν και απόλαυσαν τα γεύματα που τους προσφέρθηκαν.