Ασφάλεια στο σπίτι

Την Πέμπτη 16 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε για όλους τους μαθητές το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Ασφάλεια στο Σπίτι”. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τον Όμιλο Τιτάν, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και απευθύνεται στους μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων της χώρας.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  1. Η ενημέρωση των παιδιών για τις διάφορες περιπτώσεις – σημεία που υπάρχουν στους χώρους του σπιτιού και του σχολείου, στους οποίους μπορούν να προκληθούν ατυχήματα, εξαιτίας λάθος χειρισμών.
  2. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών με απώτερο στόχο την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλάνης με απλό και παιγνιώδη τρόπο παρουσίασε στους μαθητές διάφορες περιπτώσεις και χώρους όπου θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα, θέτοντας ταυτόχρονα προβληματισμό για τις αιτίες των ατυχημάτων αυτών. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις των μαθητών, μέσα από τις οποίες τα παιδιά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής των ατυχημάτων είναι η πρόληψη και η προφύλαξη από ανασφαλείς καταστάσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γαλάνη για τις πολύτιμες πληροφορίες και για την όμορφη παρουσίαση.