Δημιουργία αφίσας και λογότυπου της σχολικής βιβλιοθήκης

Το Υπουργείο Παιδείας με την Φ.20/EA/26965/Δ1 εγκύκλιό του κάλεσε τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών σε δημιουργία αφίσας με θέμα τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης σε συνεργασία με τον δάσκαλό τους  κ. Δημήτρη Τούλιο, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης, δημιούργησαν αφίσες – προτάσεις, οι οποίες μας εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία τους. Η επιλογή της κατάλληλης  ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση για το σύλλογο διδασκόντων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες για την προσπάθεια, την προθυμία και τις φρέσκιες ιδέες τους.

Το όνομα που επιλέχτηκε, ύστερα από πρόταση του κ. Δημητρίου Τούλιου, είναι: «Τα ψηλά βουνά» εμπνευσμένο από τον ομώνυμο τίτλο του βιβλίου του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Κι αυτό, λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής όπου βρίσκεται χτισμένο το σχολείο και των κεντρικών ιδεών του βιβλίου, όπως το συλλογικό πνεύμα, η κοινοτική αλληλεγγύη, η ατομική αυθυπαρξία, η κοινωνική ισότητα, η δικαιοσύνη και η τιμιότητα και η αγάπη της φύσης και του βουνού. Κοντά σ’ αυτές καλλιεργούνται και άλλες αξίες παιδαγωγικού χαρακτήρα. Για την ακρίβεια, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης για την προστασία των φυσικών πόρων.